Ameeba ‘Montako puuta on metsä’ – Ceebrolistics-jätkien tähdittämä hiphophelmi!

AMEEBA: MONTAKO PUUTA ON METSÄ CD

TILAA TÄSTÄ

Erittäin suositeltava kotimainen elektroninen hiphopiisakinkirkko on vihdoin julkaisussa; Ameeban vuosina 2003-2006 nauhoitettu ja 2012 kasaan miksattu helmi, jolla vierailijoina Pijall, MattiP ja RPK (Ceebrolistics).

Jukka Metsäahon (Pablo Films, 2012) tekemä video “ILLO”Luonto ja lämpö, sähkö ja kylmyys. “Montako Puuta On Metsä?” liikkuu elektronisen musiikin ja suomenkielisen räpin kokeellisilla alueilla, ammentaen vaikutteita 90-luvun Amerikan länsirannikon omakustanteisista hiphopkaseteista aina tämän päivän electronicaan, dubtechnoon ja vapaasti ajattelevaan bassomusiikkiin. Levy liikkuu tummassa sfäärissä, hitaiden rytmien ja ambienssien sävyttämänä, yhden miehen äänenä ihmisyydestä, luonnosta, kaupungista sekä hyvän ja pahan maailmasta. Sanoituksiltaan albumi on pääosin introspektiivinen, syvä ja haikea, mutta kannattelee silti mukanaan toivoa ja energiaa, sekä ennen kaikkea suuren määrän bassoa!

Viimeisen reilun 10 vuoden aikana Ameeba on vaikuttanut säveltäjän ja sanoittajan roolissa, soolojulkaisujensa lisäksi mm. Forbidden Forest, Syvä Vesi, Live Animation sekä Blue Phantoms Network- kokoonpanoissa ja onkin työstänyt historiansa aikana liki toistakymmentä underground julkaisua. Viimeisimpänä yhteistyönä artisti vierailee SMC Lähiörottien “Raffii Suomi-Flättii – albumin nimikkokappaleessa ja on matkansa varrella työskennellyt myös Murmurecordings-kokoonpanon jäsenien kanssa 2000-luvun alusta lähtien. Oman musiikkinsa lisäksi Ameeban löytää joka toinen tiistai Bassoradiolta, juontamassa “Ghettotyylit” – erikoisohjelmaa klo 22-24.

Ameeba – Montako Puuta On Metsä.  Matala taajuus ja matta.

Levyn tuotannosta vastaa lähinnä Ameeba itse, mutta soundinsa ovat myös tuoneet levylle kokeellisen räpin kärkinimet Rrimöykk alias RPK (Ceebrolistics, Katusea, Alas) ja Khid (Dark days, Kylmä). Vokaaleissa vierailijoina levyllä kuullaan Microbe (Syvä Vesi), Pijall (Michael Black Electro, Ceebrolistics), Mattip (Ceebrolistics, Teeth) sekä viulussa Kenji451 (Long Lost Relative, Audio Pharmacy) Berliinistä.

ÄÄNIMAAILMAT JA TUOTANTO : AMEBA
( 6/RRIMÖYKK 7/MICROBE 12/KHID )
VIULU : KENJI451 (5/11)
MASTEROINTI : RPK @ MYÖHÄ
TUOTETTU,KIRJOTETTU JA ÄÄNITETTY 2003-2006
RE-MIXATTU KASAAN 2012

Lisäinfoa ja ääntä:
http://www.soundcloud.com/amebathemoodman
http://www.facebook.com/amebathemoodman
ghettotyylit.blogspot.com

Levyjulkkarikeikat & Ghetto Tyylit klubin avajaiset torstaina 10.toukokuuta @ Klubi, Turku, ja perjantaina 11. toukokuuta @ Bassment, Helsinki.
Vieraina San Franciscosta räp-legendat Equipto (Bored Stiff), L’Roneous, Z-man, Mike Marshall & True Justice!
+ Ghettotyylit DJ:t Moonlit & Iwere